ΚοινΣΕπ Ορεινή

2 days 20 hours ago

Ένα νέο ξεκίνημα

Ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ. Ορεινή) , αναλάβαμε για τα επόμενα τρία χρόνια την ευθύνη λειτουργίας του συγκροτήματος του παραδοσιακού καφενείου και του ξενώνα του Συνδέσμου Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας, της ¨ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ», στο χωριό μας, το Αργυρό Πηγάδι, καθώς και την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών.
Στη πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αργυροπηγαδιτών για εκδήλωση ενδιαφέροντος είμαστε οι μόνοι ενδιαφερόμενοι, με μια πρόταση που έγινε αποδεκτή και περιλαμβάνει την μίσθωση στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ορεινή με συγκεκριμένους όρους, η οποία θα έχει και την ευθύνη λειτουργίας του συγκροτήματος απέναντι σε οποιαδήποτε αρχή.
Κρατάμε ως παρακαταθήκη την εξαιρετική μέχρι τώρα λειτουργία του συγκροτήματος, τόσο για τα δώδεκα χρόνια με την ευθύνη του Γιάννη Τσόλκα όσο και για τα τρία χρόνια λειτουργίας με την ευθύνη του Δημήτρη Λίντα και δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την βελτίωση όσων πραγμάτων πιστεύουμε πως μπορούν να βελτιωθούν. Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει όριο ούτε για το καλύτερο, ούτε βέβαια και για το χειρότερο.
Πίστη μας είναι ότι το χωριό μας, όπως άλλωστε και όλα τα ορεινά χωριά, έχει έναν μοναδικό φυσικό πλούτο. Τον ορεινό όγκο της Τριανταφυλλιάς και τα άλλα βουνά μας που το μεγαλύτερο μέρος τους ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές Natura, για το ιδιαίτερο φυσικό τους κάλλος και για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα τους. Έχει τις ρεματιές και τα φαράγγια του, το δάσος του, τα μονοπάτια του.
Έχει όμως και μια πλούσια ιστορία και έναν πολιτισμικό πλούτο με σημεία αναφοράς τον περικαλλή Ναό του Αγίου Γεωργίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών, όπως λειτουργεί πλέον το παλιό μας Δημοτικό Σχολείο, έχει τον Ναό του Αγίου Δημητρίου με τα απομεινάρια της αρχαίας εποχής τριγύρω του, έχει τα σοκάκια του.
Φιλοδοξία μας είναι, το συγκρότημα της «Τριανταφυλλιάς» να λειτουργήσει ως πόλος έλξης, που θα προσελκύσει όχι μόνο τους καταγόμενους από το Αργυρό Πηγάδι αλλά και πολλούς άλλους λάτρεις της Φύσης και ιδιαίτερα των Βουνών. Που θα τους δώσει την ευκαιρία για ξεκούραση και αναψυχή, για επαφή και ζωή μέσα στη Φύση, αλλά και για επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία των ορεινών μας χωριών.
Ο τόπος μας αντικειμενικά έχει δυνατότητες. Είναι στο δικό μας χέρι, έχοντας βέβαια και την στήριξη της Πολιτείας, να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και με χαρά θα δεχτούμε κάθε ιδέα σας και κάθε σας πρόταση και βέβαια ζητάμε την συμπαράστασή σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για την Κοιν.Σ.Επ. Ορεινή
Ο Διαχειριστής
Κωνσταντινίδης Βασίλης

Στοιχεία Επικοινωνίας
Κοιν.Σ.Επ. Ορεινή
Αργυρό Πηγάδι 30008
Τηλ. 6974336811- 6794517901
Email: info@oreini.gr
oreini.gr/
fb: @koinsep.oreini

ΚοινΣΕπ Ορεινή

4 months 1 week ago

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών που βρίσκεται στο ορεινότερο χωριό του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, συνεδριάζει το ΔΣ της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.
Ο αγώνας για την επιβίωση και το ξαναζωντάνεμα των ορεινών χωριών μπορεί και πρέπει να κερδηθεί....

ΚοινΣΕπ Ορεινή

7 months 1 week ago

Τούτες τις μέρες τις θολές,
που ζούμε όλοι μαζί μονάχοι,
ας ταξιδέψουμε με τη ματιά στις κερασιές,
με την αγάπη στα λευκά τους άνθη.
''Αγνάντης''
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!

ΚοινΣΕπ Ορεινή is with Marios Gi.

9 months 4 weeks ago

Απο την παρουσίαση της Κοιν.Σ.Επ Ορεινή και του ΜΕΛΙΚΗΡΟΝ στο πρόγραμμα γευστικές διαδρομές της Εκθεση Εξποτροφ - Expotrof Exhibition

ΚοινΣΕπ Ορεινή

10 months 2 hours ago

Εκθεση Εξποτροφ - Expotrof Exhibition
ΜΕΛΙΚΗΡΟΝ

ΚοινΣΕπ Ορεινή

10 months 1 day ago

Εκθεση Εξποτροφ - Expotrof Exhibition
Θα μας βρείτε στα περίπτερα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας D42-D44. Κηραλοιφές , μέλι βελανιδιάς, πεύκου, ανθέων, βότανα..

ΚοινΣΕπ Ορεινή

10 months 2 days ago

Η Εκθεση Εξποτροφ - Expotrof Exhibition άνοιξε. Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείριση ΟΡΕΙΝΗ συμμετέχει με το ΜΕΛΙΚΗΡΟΝ. Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας. Καλέστε μας να σας στείλουμε πρόσκληση .

ΚοινΣΕπ Ορεινή

10 months 6 days ago

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ορεινή, μετά τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ μελιού, θα συμμετέχει και στην έκθεση ΕΧΠΟΤΡΟΦ, που γίνεται στον εκθεσιακό χώρο HELEXPO Marousi με τα προιόντα της και προβάλλοντας το τόπο μας.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

10 months 3 weeks ago

Από το Αργυρό Πηγάδι, το πιο ορεινό χωριό του Δήμου Θέρμου, τις καλύτερες ευχές μας , για μια καλή χρονιά!!!

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 4 days ago

Από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ορεινή και το Μελίκηρον, τις καλλίτερες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος με Ειρήνη, Δημιουργικότητα, Όνειρα , Αλληλεγγύη!

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 2 weeks ago

Θα μας βρείτε στα περίπτερα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο περίπτερο 98.4 και σήμερα μέχρι τις 8μ.μ. Για την αγορά των προϊόντων σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σας.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 2 weeks ago

Συνεχίζουμε δεύτερη μέρα...στο φεστιβάλ μελιού, διαθέτοντας τα προϊόντα μας και αναδεικνύοντας τον τόπο μας.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 2 weeks ago

Η έκθεση μελιού άνοιξε....θα μας βρείτε στο περίπτερο 98.4 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 3 weeks ago

Θα μας βρείτε στα περίπτερα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. (Περίπτερο 98.4)

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 3 weeks ago

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ορεινή, που έχει έδρα στο Αργυρό Πηγάδι , το πιο ορεινό χωριό του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, συμμετέχει στο φεστιβάλ μελιού με τα προιόντα της και προβάλλοντας το τόπο μας. θα είμαστε στο περίπτερο 98.4

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 3 weeks ago

Συμμετέχουμε με το Μελίκηρον!
Περίπτερο 98.4

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 3 weeks ago

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 4 weeks ago

Η Κοι.Σ.Επ. Ορεινή θα συμμετέχει με το μέλι και τα άλλα προϊόντα της στο 11ο Φεστιβάλ ελληνικού μελιού. Θα είμαστε στο περίπτερο 98.4 από 6 έως 8 Δεκεμβρίου.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

1 year 6 months ago

Η Κοιν.Σ.Επ. Ορεινή θα συμμετέχει με τα προιόντα της , στην 3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ