[vc_row][vc_column][vc_column_text]

ΚοινΣΕπ Ορεινή

6 days 15 hours ago

Η κορυφή της Τριανταφυλλιάς στολίστηκε με τα πρώτα χιόνια του χειμώνα !!! Η δική μας ''Τριανταφυλλιά'' στολίστηκε χριστουγεννιάτικα!!!
Την επιμέλεια στολισμού ανέλαβαν, η Μάνια Ασημακοπούλου και η Αρίστη Μπελαβγένη αγαπημένες φίλες. Σας περιμένουμε να περάσουμε όμορφα τις μέρες των γιορτών και να γνωρίσετε την χειμωνιάτικη Ορεινή Τριχωνίδα και το υπέροχο χιονισμένο τοπίο!

ΚοινΣΕπ Ορεινή

3 weeks 7 hours ago

Η συζήτηση για τα ορεινά χωριά δεν γίνεται με το βλέμμα στο παρελθόν. Θέλουμε η συζήτηση να επικεντρωθεί στο αύριο, ένα μέλλον που θα περιλαμβάνει και τους ορεινούς μας τόπους. Ένα μέλλον που δικαιούνται να έχουν, ενταγμένοι σε μια καλά θεμελιωμένη προοπτική ανάπτυξης της χώρας με κύριους πυλώνες το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

1 month 2 days ago

Ευχαριστούμε αγαπητέ Θάνο για την όμορφη ξενάγηση!

ΚοινΣΕπ Ορεινή

3 months 1 week ago

Θυμήθηκε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του βουτύρου.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

4 months 17 hours ago

Ελάτε να βγάλουμε φρέσκο βούτυρο. Να «κοπανήσουμε». Στο Αργυρό Πηγάδι, στην «Τριανταφυλλιά», την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 και ώρα 8.00 μ.μ. Για να θυμηθούμε μια βασική δραστηριότητα των ορεινών μας χωριών και να συζητήσουμε για την αξία, και σήμερα, των αγνών, γαλακτοκομικών προϊόντων μας.

Επίσης την Τετάρτη 11 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ θα γίνει και φέτος η Γιορτή της Πίτας. Ετοιμάστε την πίτα σας και ελάτε να την ψήσουμε μαζί, ή απλά ελάτε να δοκιμάσετε τις πίτες που θα ετοιμάσουμε εμείς. Σε κάθε περίπτωση θα είναι όμορφα.

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ορεινή» και Σύνδεσμος Αργυροπηγαδιτών
Συμμετέχουν και οι φίλοι μας από την Αμβρακιά!

ΚοινΣΕπ Ορεινή

4 months 2 weeks ago

Το Πνεύμα του ’21 μέσα από το έργο του μεγάλου Εθνικού μας Ποιητή Κωστή Παλαμά και η συμβολή του στην ιστορική συνέχεια του Γένους των Ελλήνων.
Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Αργυρό Πηγάδι του Δήμου Θέρμου.
Μια ιδιαίτερη τιμή για τα μικρά ορεινά χωριά, καταφύγια διωκομένων στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, φυτώρια της Κλεφτουριάς και ορμητήρια του Αγώνα για την Ελευθερία.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

4 months 2 weeks ago

Τα καλά σας λόγια μας δίνουν δύναμη ....

ΚοινΣΕπ Ορεινή

5 months 1 day ago

Εκεί, που κελαηδάει το αηδόνι
… Εκεί που, αχ, να γινόταν να γυρίσω για λίγο, είναι η εποχή, ο τόπος, ο χρόνος όλων των καλοκαιριών των παιδικών μου χρόνων, πεδίο αθωότητας, αγνότητας, προστασίας, ασφάλειας.

www.in.gr/2021/07/05/life/diakopes/ekei-pou-akoma-kelaidaei-t-aidoni/

ΚοινΣΕπ Ορεινή

5 months 2 weeks ago

Ένα τριήμερο με την Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

‘Όταν έχεις τη χαρά να φιλοξενείς για τρεις ημέρες, στο Αργυρό Πηγάδι και στο συγκρότημα της «Τριανταφυλλιάς», υπέροχους ανθρώπους όπως τα μέλη της Φυσιολατρικής Ομάδας Αντιρρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ αισθάνεσαι, παρότι κουρασμένος, πολύ όμορφα. Γιατί συνειδητοποιείς βαθιά ότι έδωσες κάτι λίγο και πήρες πολύ περισσότερα.
Γιατί γνώρισες ωραίους ανθρώπους, που έχουν μια βαθιά και ουσιαστική σχέση με τη Φύση και τον Πολιτισμό. Που απολαμβάνουν το περπάτημα στα εσωτερικά σοκάκια του χωριού αλλά και την πεζοπορία ως την Κοκκινόβρυση, την ανάβαση στην κορυφή της Τριανταφυλλιάς, την πεζοπορία ως το Ναό του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Που συζητούν για ώρες μετά την ξενάγησή τους στο κέντρο του χωριού και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών, για τη ζωή των ανθρώπων στα ορεινά χωριά, στο παρελθόν, το σήμερα και το αύριο.
Που χαίρονται την παρέα και γνωρίζοντας την τέχνη της επικοινωνίας, ανοικτοί, πρόσχαροι και ανεκτικοί, γίνονται ένα με τους ντόπιους και στήνουν ένα ατέλειωτο γλέντι με τις μουσικές τους, τα τραγούδια τους και τον χορό τους.
Μας έδωσαν ένα μάθημα ζωής και τους ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας για αυτό το τριήμερο που μας πρόσφεραν. Θα είμαστε πάντα στη διάθεσή τους.

Βασίλης Κωνσταντινίδης για την ΚΟΙΝΣΕΠ “Ορεινή”

Δείτε και την σχετική ανάρτηση της Φυσιολατρικής ομάδας Αντιρρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ εδώ: aristotelis-foa.blogspot.com/2021/06/19-21-2021.html?m=1

ΚοινΣΕπ Ορεινή

5 months 3 weeks ago

Έχουμε την χαρά να υποδεχόμαστε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος την
ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο.

Αναλάβαμε, ως ΚΟΙΝΣΕΠ «Ορεινή», την διαχείριση του συγκροτήματος του παραδοσιακού καφενείου και του ξενώνα στο Αργυρό Πηγάδι, της “Τριανταφυλλιάς”, με την πεποίθηση ότι η ορεινή περιοχή της Τριχωνίδας και το χωριό μας ιδιαίτερα, έχουν να προσφέρουν στους επισκέπτες τους πολλά. Ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον για επαφή με τη Φύση, για ξεκούραση και αναψυχή. Ανθρώπινα έργα επιπέδου, όπως ο Ναός του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών. Ιστορικά στοιχεία από την Αιτωλική Συμπολιτεία μέχρι την Επανάσταση του 1821 και τους νεότερους χρόνους. Στοιχεία από την Ζωή των ανθρώπων των ορεινών χωριών και τις παραγωγικές τους δραστηριότητες, ειδικά στην κτηνοτροφία και την Μελισσοκομία, δραστηριότητες που, εκσυγχρονισμένες, αναπτύσσονται και σήμερα.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.

aristotelis-foa.blogspot.com/2021/06/19-20-21.html?m=0

ΚοινΣΕπ Ορεινή

5 months 4 weeks ago

Μετά τον καθαρισμό των σοκακιών, προχωρήσαμε στο καθαρισμό των πλακόστρωτων, της "Τριανταφυλλιάς" της πλατείας, του προαύλιου χώρου της εκκλησίας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Ορεινών Χωριών. Ευχαριστούμε τον εργολάβο οικοδομών, Δημήτρη Σταυροθανασόπουλο, που μας παραχώρησε δωρεάν το μηχάνημα της υδροβολής και μας εμπιστεύτηκε τη χρήση του. Συνεχίζουμε να φροντίζουμε και να ομορφαίνουμε το χωριό μας.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

6 months 1 week ago

Βάλαμε και εμείς το χέρι μας και καθαρίσαμε τους κοινόχρηστους χώρους και τα σοκάκια του χωριού, από τα χόρτα. Να αντικρίζουν , τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του χωριού μας , μια όμορφη εικόνα.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

6 months 4 weeks ago

Είναι υπέροχο να βλέπεις τα μελίσσια έτσι...ας ελπίσουμε , ότι θα πάνε καλά και στα έλατα...

ΚοινΣΕπ Ορεινή

7 months 1 week ago

Η «Τριανταφυλλιά» στο Αργυρό Πηγάδι
ανοίγει και σας περιμένει

Του Βασίλη Κωνσταντινίδη

Αγαπητοί φίλοι

Ας ελπίσουμε η Ανάσταση και το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης να σημάνει για όλους μας την επαναφορά σε μια πιο ομαλή κανονικότητα.
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ορεινή», της οποίας είμαι ο διαχειριστής, έχει αναλάβει από τα Χριστούγεννα του 2020 και για τρία χρόνια την ευθύνη λειτουργίας του συγκροτήματος του παραδοσιακού καφενείου με υπηρεσίες εστίασης, και του ξενώνα του Συνδέσμου μας, της «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ», στο χωριό μας, το Αργυρό Πηγάδι.
Δυστυχώς η πανδημία δεν μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε τα Χριστούγεννα.
Από την Δευτέρα όμως του Πάσχα, 3 Μαΐου, ανοίγουμε κανονικά στον εξωτερικό μας χώρο, με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα για την πανδημία.

Πάντως το διάστημα που παραμείναμε υποχρεωτικά κλειστοί εμείς προσπαθήσαμε να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο συντηρώντας και ανακαινίζοντας το συγκρότημα της «Τριανταφυλλιάς». Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε θα σας πείσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Όχι μόνο στον περίγυρο της «Τριανταφυλλιάς» αλλά και ευρύτερα.

Φιλοδοξία μας είναι, το συγκρότημα της «Τριανταφυλλιάς» να λειτουργήσει ως πόλος έλξης, που θα προσελκύσει τους λάτρεις της Φύσης και ιδιαίτερα των Βουνών. Που θα τους δώσει την ευκαιρία για ξεκούραση και αναψυχή, για επαφή και ζωή μέσα στη Φύση, αλλά και για επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία των ορεινών μας χωριών.
Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ορεινή» εντάσσει τις κινήσεις της στην προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών μας περιοχών, με στήριξη θέσεων εργασίας, με σεβασμό στη Φύση και το Περιβάλλον.

Πίστη μας είναι ότι το χωριό μας, όπως άλλωστε και όλα τα ορεινά χωριά, έχει έναν μοναδικό φυσικό πλούτο. Τον ορεινό όγκο της Τριανταφυλλιάς και τα άλλα βουνά μας που το μεγαλύτερο μέρος τους ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές Natura, για το ιδιαίτερο φυσικό τους κάλλος και για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα τους. Έχει τις ρεματιές και τα φαράγγια του, το δάσος του, τα μονοπάτια του.
Έχει όμως και μια πλούσια ιστορία και έναν πολιτισμικό πλούτο με σημεία αναφοράς τον περικαλλή Ναό του Αγίου Γεωργίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών, όπως λειτουργεί πλέον το παλιό μας Δημοτικό Σχολείο, έχει τον Ναό του Αγίου Δημητρίου με τα απομεινάρια της αρχαίας εποχής τριγύρω του, έχει τα σοκάκια του.
Και βέβαια έχει τους ανθρώπους του που με αγάπη για τον τόπο μας, με θέληση και σκληρή δουλειά, με ευγένεια και σεβασμό είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε τις ποιοτικές μας υπηρεσίες.
Σας περιμένουμε.

Ευχές πολλές, για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Επικοινωνία:
Email : koinsp.oreini@gmail.com
www.oreini.gr
Fb: @koinsep.oreini
Τηλ. 6974517901

ΚοινΣΕπ Ορεινή

9 months 2 weeks ago

Επισκεφτείτε το argyropigadi.gr/ για να δείτε το υλικό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών, καθώς και το ιστολόγιο του χωριού μας.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

9 months 3 weeks ago

Δρόμοι της ανέγγιχτης ομορφιάς, δρόμοι της γαλήνης και της αρμονίας. Δρόμοι που αλαφραίνουν το φορτίο της ασθμαίνουσας ζωής των πόλεων. Δρόμοι φυγής και επιστροφής στην αθωότητα της φύσης..... Αργυρό Πηγάδι Ορεινής Τριχωνίδας.

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 5 days ago

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ορεινή, σας εύχεται ένα χαρούμενο νέο έτος με υγεία, αισιοδοξία, δημιουργικότητα και έμπνευση!

ΚοινΣΕπ Ορεινή

11 months 2 weeks ago

Το βιβλίο γενικά, είναι ένα ωραίο δώρο για κάθε στιγμή και ειδικά τώρα για τις μέρες των εορτών. Το ανοίγεις πολλές φορές και ποτέ δεν το πετάς...
Το βιβλίο,
" Αργυρό Πηγάδι Ορεινής Τριχωνίδας Ιστορία - Περιβάλλον - Πολιτισμός"
που έχει εκδώσει ο Σύνδεσμος Αργυροπηγαδιτών είναι ένα τέτοιο!
Περιγράφει και συντηρεί στη μνήμη μας τον τρόπο ζωής όχι μόνο του δικού μας ορεινού χωριού, αλλά μέσα από αυτό, και πλευρές της ζωής όλων των ορεινών χωριών της Ελλάδας.
Τιμάται 10 Ευρώ και μπορείτε να το προμηθευτείτε και από εμάς, για λογαριασμό του Συνδέσμου Αργυροπηγαδιτών, επικοινωνώντας μαζί μας. Υπάρχει δυνατότητα πληρωμής και με πιστωτική κάρτα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]