Λειτουργία συγκροτήματος του παραδοσιακού καφενείου και του ξενώνα του Συνδέσμου Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ”

Ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ. Ορεινή) , αναλάβαμε για τα επόμενα τρία χρόνια την ευθύνη λειτουργίας του συγκροτήματος του παραδοσιακού καφενείου και του ξενώνα του Συνδέσμου Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας, της «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ», στο χωριό μας, το Αργυρό Πηγάδι, καθώς και την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών.
Στη πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αργυροπηγαδιτών για εκδήλωση ενδιαφέροντος είμαστε οι μόνοι ενδιαφερόμενοι, με μια πρόταση που έγινε αποδεκτή και περιλαμβάνει την μίσθωση στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ορεινή με συγκεκριμένους όρους, η οποία θα έχει και την ευθύνη λειτουργίας του συγκροτήματος απέναντι σε οποιαδήποτε αρχή.
Κρατάμε ως παρακαταθήκη την εξαιρετική μέχρι τώρα λειτουργία του συγκροτήματος, τόσο για τα δώδεκα χρόνια με την ευθύνη του Γιάννη Τσόλκα όσο και για τα τρία χρόνια λειτουργίας με την ευθύνη του Δημήτρη Λίντα και δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την βελτίωση όσων πραγμάτων πιστεύουμε πως μπορούν να βελτιωθούν. Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει όριο ούτε για το καλύτερο, ούτε βέβαια και για το χειρότερο.
Πίστη μας είναι ότι το χωριό μας, όπως άλλωστε και όλα τα ορεινά χωριά, έχει έναν μοναδικό φυσικό πλούτο. Τον ορεινό όγκο της Τριανταφυλλιάς και τα άλλα βουνά μας που το μεγαλύτερο μέρος τους ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές Natura, για το ιδιαίτερο φυσικό τους κάλλος και για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα τους. Έχει τις ρεματιές και τα φαράγγια του, το δάσος του, τα μονοπάτια του.
Έχει όμως και μια πλούσια ιστορία και έναν πολιτισμικό πλούτο με σημεία αναφοράς τον περικαλλή Ναό του Αγίου Γεωργίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών, όπως λειτουργεί πλέον το παλιό μας Δημοτικό Σχολείο, έχει τον Ναό του Αγίου Δημητρίου με τα απομεινάρια της αρχαίας εποχής τριγύρω του, έχει τα σοκάκια του.

 

Παραδοσιακό καφενείο και ξενώνας
Παραδοσιακό καφενείο και ξενώνας

 

Φιλοδοξία μας είναι, το συγκρότημα της «Τριανταφυλλιάς» να λειτουργήσει ως πόλος έλξης, που θα προσελκύσει όχι μόνο τους καταγόμενους από το Αργυρό Πηγάδι αλλά και πολλούς άλλους λάτρεις της Φύσης και ιδιαίτερα των Βουνών. Που θα τους δώσει την ευκαιρία για ξεκούραση και αναψυχή, για επαφή και ζωή μέσα στη Φύση, αλλά και για επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία των ορεινών μας χωριών.
 
Ο τόπος μας αντικειμενικά έχει δυνατότητες. Είναι στο δικό μας χέρι, έχοντας βέβαια και την στήριξη της Πολιτείας, να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και με χαρά θα δεχτούμε κάθε ιδέα σας και κάθε σας πρόταση και βέβαια ζητάμε την συμπαράστασή σας.

 

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών
Ενημερωτικό υλικό